Logo Niron

Niron Beta - Leidingstechniek - Chemische desinfectatie tegen legionella

Wat is Niron Beta ?

De invoering van diverse ontsmettingsmethodes voor de behandeling, preventie en controle van de legionellabacterie, gaf aanleiding tot een verbetering en evolutie van Polypropyleen. De meest veeleisende voorwaarden voor dienstverlening en onderhoud gelden voor het secundaire circuit van de Sanitaire Warm Waterinstallatie (SWW), in het bijzonder in de leidingen, toebehoren en bestaande componenten in de opslag- en recirculatie van SWW. Het voornaamste doel van de SWW-opslag bij installaties in de ziekenhuissector is de hygiëne en netheid te garanderen in een omgeving waar gezondheid fundamenteel is.

Niron leiding

Chemische resistentie

  • Een beta-structuur die ervoor zorgt dat dat het materiaal in de massa resistenter wordt tegen chemicaliën en specifiek tegen chloor.
  • Chloorresistentie test ASTMF2023 door het Exova lab. Het ma­teriaal met SDR 7.4 werd gekarakteriseerd als resistent tegen 4.3 ppm Sodium Hypochloride (4.3ppm vrije chloriden) volgens klasse 3 bij 5.5 bar over een periode van 50 jaar (50% bij 60° en 50% bij 23°) met specifieke regressie van het materiaal van 35jaar bij een constante temperatuur van 60°C.

Voor meer chemische eigenschappen, bekijk de rubriek Chemische eigenschappen in onze brochure.

Bekijk de brochure
Niron assortiment

Contactformulier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief